didierdb.eu [ home ]  [ about ]  [ weetjes ]  [ projecten ]  [ contact ]Zin in een gratis fotoshoot?

Ik wil graag meer ervaring opdoen teneinde nog betere en mooiere beelden te maken en dit ook op het gebied van het werken met modellen. Wellicht wil jij graag een aantal mooie foto´s van jezelf, alleen of samen met je partner, vriend of vriendin. Of wil je graag een aantal mooie foto´s samen met of van je huisdier.

We hebben dus beiden profijt bij een gratis fotoshoot. Zo´n fotoshoot wordt ook wel aangeduid als:
   -  TFP staat voor Time For Photo
   -  TFCD staat voor Time For CD (tegenwoordig digitaal bestand)

Van deze formule wordt vaak gebruik gemaakt door beginnende fotografen en / of beginnende modellen.

Het model krijgt niet betaald als model en de fotograaf krijgt niet betaald als fotograaf. Zowel model als fotograaf kunnen de foto´s enkel voor persoonlijk doel, niet commercieel dus, gebruiken. Het kopieerrecht blijft ten allen tijde bij de fotograaf en het portretrecht blijft ten allen tijde bij het model. Het model ontvangt een afgesproken aantal foto´s welke tijdens de fotoshoot zijn gemaakt.

Ben je in voor zo´n gratis fotoshoot? Dan kunnen we volgende afspraken maken:

 1. Ik stel te Oostende de volgende locaties voor:
  • De kust / het strand / de dijk
  • Duingebied (Raversijde)
  • Het Maria-Hendrika park
  • Het Koningspark
  • Het Leopoldspark
  • Ergens (een plein) in de stad
 2. Je bent minimaal 18 jaar en in het bezit van een geldige identiteitskaart. De eerste foto die ik neem is van jezelf met je identiteitskaart (leesbaar) in de hand. Minderjarig, dan dien je vergezeld te zijn van ouder of voogd.
 3. Binnen de maand krijg je gratis 5 afgewerkte fotobestanden digitaal (via WeTransfer) toegestuurd.
  Je ontvangt de fotobestanden in twee formaten:
  • Voor het (laten) maken van afdrukken tot het formaat 20 bij 30 cm (langste zijnde minimaal 3540 pixels - vierkant 2950). Op deze bestanden staat geen watermerk of copyright vermelding.
  • Voor gebruik op internet, bijv: website of facebook (langste zijnde 800 pixels - vierkant 600). Op deze bestanden staat wel een copyright vermelding.
 4. Daarnaast stuur ik je een link waar je alle foto´s kan bekijken en eventueel downloaden of laten afdrukken. De link ontvang je samen met een inlogcode zodat alleen jij en diegenen aan wie je de inlogcode bekend maakt de foto´s kan bekijken.
 5. Je mag de foto´s alleen voor persoonlijk doel gebruiken en je mag de foto´s niet bijsnijden, met andere woorden je mag er niet een andere foto van maken. Het portretrecht op alle foto´s blijft ten allen tijde jouw eigendom.
 6. Ik mag maximaal één van de foto´s op deze website plaatsen. Het kopieerrecht op alle foto´s blijft ten allen tijde mijn eigendom.
 7. Wanneer jij of ik één of meerdere van de foto´s voor andere doeleinden wil gebruiken, moet dat bij wederzijdse toestemming en onder wederzijds aanvaarde voorwaarden. Een beantwoord e-mail bericht waaruit deze toestemming en voorwaarden blijkt volstaat hiervoor.

Nog steeds geïnteresseerd? Neem dan even contact op en laat mij weten wanneer, waar en wat je graag wil.[ naar boven ] © didier de borle / beeldmaker