didierdb.eu [ home ]  [ about ]  [ weetjes ]  [ projecten ]  [ contact ]



Mijn wereld om me heen in beeld

Ik vind het fantastisch je op mijn website te mogen ontmoeten. Hartelijk welkom!

Ikkedidier de borle - beeldmaker

In de zeventiger jaren van de vorige eeuw heb ik een tijd actief gefotografeerd en foto´s ontwikkeld.
Na mijn werkzaamheden als programmeur en webdesigner te Amsterdam ben ik in 2012 naar de Belgische kust verhuisd en heb mij in maart 2013 een Canon 650D aangeschaft. Daarnaast heb ik mij via workshops, boeken, tijdschriften en informatie op het internet verschillende technieken eigen gemaakt. Vanaf 2018 verdeel ik mijn tijd tussen Wuhan in de Volksrepubliek China en Oostende.
Mijn website is online sinds 23 november 2014.

Mijn activiteit is het maken van beelden. Ik betitel mijzelf als beeldmaker. Aan de basis van mijn beeldmateriaal ligt mijn spiegelreflexcamera en voor de ontwikkeling ben ik overgeschakeld van de "Donkere Kamer" naar "LightRoom".
Ik werk uitsluitend bij natuurlijk licht waarbij reportage, natuur en landschap, mens en dier mijn meeste aandacht verdienen.
Kortom: "mijn wereld om me heen".

Inspiratie haal ik uit "het moment".
Dat kan zijn: een onverwacht straatbeeld, een grappige situatie, een woord tijdens een conversatie, een zin uit een boek of .... En natuurlijk bewonder ik graag de prenten van grootheden zoals Cartier Bresson, Carl De Keyzer, Stephan Vanfleteren en er zijn er nog meer. Ik was tevens zeer enthousiast over de nog niet zo lang ontdekte unieke beelden van Vivian Maier. Maar ook van de samenwerking met mede-enthousiastelingen geniet ik volop.

Mijn opzet is het creëren van beelden. Het nemen van een foto, afhankelijk of ik vertrek van een bestaand gegeven of een nieuwe / eigen opzet maak, is ofwel het begin of een tussenstap bij mijn beeldcreatie.

Laten we samen het menu even doorlopen

home
Via www.didierdb.eu kom je op deze pagina terecht. Je krijgt er een selectie van de door mij gemaakte beelden. Deze kan je beeld per beeld of in een slideshow raadplegen (zie hyperlinks onder het beeld).

about
De pagina is nu actief

weetjes
Hier tref je nuttige informatie zoals diverse fotoweetjes en hyperlinks.

projecten
Op min of meer regelmatige basis waag ik mij aan een kort- of langer durend project. Je kan die projecten hier volgen en er meer over lezen en of zien. Ondermeer:
   -  mijn instagram-account
   -  mijn werk aan jouw muur
   -  standplaats Wuhan
   -  gratis fotoshoot
   -  lijn 0.

contact
Vragen? Suggesties? Neem gerust contact op. Wanneer van toepassing, ontvang je zeker een reactie.



[ naar boven ] © didier de borle / beeldmaker